Thursday, March 27, 2014

Damla sakız pudingli TART.



damla sakiz pudingli tart 1


Herkese merhabalar uzun aradan sonra guzel bir tart tarifi ile karşınizdayim. Kesinlikle deneyin derim tavsiyemdir canlar...

Malzemeler:




  • Iki yumurta.

  • Bir su bardagi süt.

  • Bir su bardagi seker.

  • Yarim su bardagi siviyag.

  • Kabartma tozu ve vanilya.

  • Aldigi kadar un.



Pudingi icin:




  • Iki su bardagi süt.




  • Bir yumurta sarısı.


  • Bir'er yemek kasigi un ve nişasta.


  • 4 yemek kasigi seker.


  • Bir yemek kasigi  tereyağ.

  • Pirinç büyüklüğünde damla sakızı.

  • Süt soğukken bütün malzemeleri karıştırın ve kısık ateşte koyulasincaya kadar pişirin.En son tereyağını koyun ve mikserin ile hızlı devirde bir iki dakika karıştırın.



Yapılışı:

Yumurta ve seker cirpilir,süt ve sivi yag,vanilya ilave edilir.En son un ve kabartma tozu koyup karistirilir.Yaglanmis tart kalibina hazirladiginiz keki dokun.180° derece firinda alti ve ustu kizarana kadar pisirin.Pisirdiginiz Pudingi üzerine surun, üst süslemesi size kalmış evde neler varsa süsleyin .Afiyet olsun…








No comments:

Post a Comment