Saturday, March 29, 2014

Unlu Börek



unlu borek 1


Aman da aman dediğinizi duyar gibiyim aslında:) Yiyince daha bir çok seveceksiniz bu böreği.Hatta açma börek mi yoksa yufka mı bir durum düsüneceksiniz belki de :)

Sevgili MUTFAKTA NAZ  blogunun sahibesi arkadasım Nazmiye, ki biz Kayseri'den beri kendisiyle beraberiz.Çok eski kadim dostumdur ,ayrıca inanılmaz maharetlidir.Kendisine tarif için çok tesekkur ederim ,bende ondan ögrendim bu harika böreği Soğuduğunda bile çıtırlığını kaybetmeyen bu böreği eminim sizde çok seveceksiniz.

Malzemeler:

3 adet yufka

1 bardak sıvıyağ (ben evde yaparken erimiş Teremyağ ve sıvıyağı karıstırdım)

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nisasta

1 yemek kaşığı sirke

arası için :

200 gr beyaz peynir

üzeri için :

1 yumurta sarısı

susam veya çörek otu

Yufkalarımızı açıyoruz.diğer yandan yağımızın içine nisasta,un ve sirkeyi koyup karıstırıp bir harç elde ediyoruz.

Yufkalarımızın yarısına bu  harcı sürüp diğer yarısını üzerine kapatıyoruz ve 4 veya 6 ya bölüp ortalarına peynir koyup kalem böreği sarar gibi sarıyoruz.

Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu veya susam serperek 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.







No comments:

Post a Comment