Saturday, April 5, 2014

AYSEL HALAMDAYDIK




Hayırlı Cumalar..Bu mübarek Cuma gününde dualarımız kabul,ibadetlerimiz makbul olur inşaAllah..AMİN..


Aylar öncesine ait bir gün..Fotoğraflanmış ama yine vakitsizlikten yayınlanmamış resimler...Halama öğle yemeğine davetliydik.


Menüde:


Mercimek Çorbası,


Mevsim Salata,


Karışık Turşu,


Kıymalı Çörekotlu Börek,


Fırında Karnıbahar,


Patates-Köfte,


Pirinç Pilavı,


Hoşaf,


Badem Tatlısı,


Un Helvası vardı.











Masanın genel görüntüsü












FIRINDA KARNIBAHAR 


MALZEMELER ve YAPILIŞI:





1 adet karnabahar temizlenir,çiçeklerine ayrılarak 4-5 dakika haşlanarak ,suyu süzülüp fırın kabına alınır.






 2 yemek kaşığı sıvı yağ da 1 adet küçük doğranmış soğan kavrulup 350 gr kıyma eklenerek kıyma suyunu salıp çekene dek kavurmaya devam edilir.1 yemek kaşığı salça ve


tuz,pulbiber,karabiber,maydanoz gibi baharatlarda eklenerek 3-4 dakika pişirilir.Fırın kabına alınan karnabaharların aralarına kaşıkla serilir.







ÜZERİNİN SOSU İÇİN MALZEMELER VE YAPILIŞI:


2 su bardağı süt,


1 yemek kaşığı tereyağı,


2 yemek kaşığı un 


Eritilen tereyağında un kokusu çıkana dek çevrilir azar azar süt eklenerek karıştırılır.Kaynara çıkan kıvam alan sos tepsideki karnabaharların üzerine dökülerek tepsi  karnabaharların üzeri kızarana dek fırınlanır..Dilerseniz üzerine kaşar peyniride rendeleyebilirsiniz .











YAPILIŞI:


KURU ERİK VE KURUTULMUŞ ELMA DİLİMLERİNDEN HOŞAF:

  Meyveler suda bekletilerek bir kaç su değişerek yıkanır.Üzerini dört parmak geçecek kadar su konularak 1 su bardağı şeker ilave edilerek kaynatılır.5-10 dakika kaynatmak kafidir.Şeker isteğe göre azaltılıp artırılabilir.

köfte,patates kızartması,pilav









                                               BADEM TATLISI ve UN HELVASI

BADEM TATLISI İÇİN MALZEMELER ve YAPILIŞI:

1çay bardağı yoğurt,

1 çay bardağı sıvı yağ,

1 adet yumurta,

1 paket vanilya,

1 paket kabartma tozu ,

aldığı kadar un ile yoğrulur.Ufak bezeler alınarak poğaça gibi arası açılarak iri ceviz konulup katlanır.Fırın tepsisine dizilerek 175 derece fırında 20-25 dakika hamurlar  kızarana dek pişirilir.

ARA MALZEME:1 su bardağı ceviz içi(iri parçalı olacak)

ŞERBET İÇİN:

3 su bardağı su kaynara çıktıktan sonra 3 su bardağı şeker ilave edilerek 5 dakika kaynatılır.Şerbetin ilk sıcaklığı gittikten sonra daha önce fırınlanmış soğumuş badem tatlısının üzerine dökülür.Afiyet olsun.

Güzel,gönlünüze göre geçirebileceğiniz bir hafta sonu olsun...

HOŞÇA KALIN:))

No comments:

Post a Comment