Sunday, April 6, 2014

FIRIN MAKARNA




Lezzetli mi lezzetli bir makarna tarifi.. Akşama ne yapsam diyenlere küçük bir alternatif. :)

MALZEMELER:

Yarım Paket Makarna (ben Burgu makarna kullandım)

Bir kalıp beyaz peynir

su ,tuz

Beşamel Sosu İçin;

1 yemek kaşığı tereyağ

2 yemek kaşığı tepeleme un

2 su bardağı süt

tuz

Üzeri İçin,

2 su bardağı kaşar (ben bol olunca seviyorumda kaşarı :))

YAPILIŞI:

1- Tenceremize koyduğumuz su kaynayınca içine bir tatlı kaşığı tuz ve biraz zeytinyağı ekliyoruz ve kaynayan suyun içine makarnalarımızı aktarıyoruz.

2- Haşlanan makarnaları süzüyoruz ve fırın kabına alıyoruz. Üzerine beyaz peyniri eziyoruz. Makarna ve peyniri karıştırıyoruz. İsterseniz üzerine biraz zeytinyağı gezdirebilirsiniz.

3- Beşamel sosumuzu hazırlamak için tereyağını tencereye koyup eritiyoruz ve unu ekleyip hafif un kokusu çıkına kadar kavuruyoruz. Ardından sütü ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz. Ve en son tuzunu ekleyip ocaktan alıyoruz.

4- Makarnanın üzerine beşamel sosu ekleyip önceden ısıtılmış fırına veriyoruz ve yaklaşık 10-15 dakika sonra kaşar peynirini makarnaların üzerine gezdiriyoruz ve nar gibi olana dek kızartıyoruz. Kızaran makarnamızı fırından çıkarıyoruz ve ılınınca servis yapıyoruz...

                                                                         AFİYET OLSUN...

No comments:

Post a Comment