Monday, April 7, 2014

SUCUKLU GÜVEÇ






Herkese Hayırlı Cumalar,






Epeydir yoktum. Nerelerdeydim? Orada, burada, her zamanki yerlerde.


Peki geldim mi artık? Bilmiyorum. Devam eder miyim? O da meçhul.


Bugün uzun bir aradan sonra içimden yazmak geldi, yazdım işte.


Güzel bir haftasonu için bir kahvaltı alternatifi yayınlamak istedim.


Yanına simit ve çayı da unutmayın, afiyet olsun.






SUCUKLU GÜVEÇ






Malzemeler



  • 2 adet orta boy patates

  • 2 adet sivri biber

  • Yarım kangal sucuk

  • Kaşar Peyniri Rendesi



Hazırlanışı






Patatesleri küp küp doğrayıp, az yağda kızartın. Yine küp doğranmış sucuk ve biber ile patatesleri karıştırıp 2 adet güvece paylaştırın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10 dk pişirin. Sonra fırın kapağını açıp, güveçlerin üzerine kaşar peyniri rendesi ilave edin, kaşarlar eriyene kadar fırında beletip, sıcak sıcak servis edin. İsterseniz başka sebzelerde ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment